Mobile & Tablets

SAIL Amsterdam is weer begonnen!

SAIL Amsterdam is begonnen, wat een sensatie! Het is zo ongeveer bij mij om de hoek, dus daar moet ik het fijne van weten. Op de eerste dag, donderdag 19 augustus, ga ik de schepen bewonderen die vers het IJ zijn binnengelopen.

Tall Ships: lekker sexy

De enige ben ik niet op de Veemkade, waar een stuk of 6 Tall Ships uit heel de wereld zijn aangemeerd. Al bewonderend vraag ik me af waarom ze niet gewoon 'grote schepen' zeggen. Maar ik snap dat dat niet sexy klinkt.

Grootste evenement van NL

Wist je dat SAIL met het decor van de internationale Tall Ships het grootste publieksevenement van Nederland is? Elke vijf jaar varen ruim 600 schepen door het Noordzeekanaal naar de IJhaven. Van 19 t/m 23 augustus 2015 wordt SAIL voor de negende keer georganiseerd.

 

Wapperende zeilen

Tot zover de promotaal van de website www.sail.nl. Ik zie inderdaad indrukwekkende schepen met wapperende zeilen langs de wal liggen. En hordes mensen plus een flinke stoot eettentjes op de oevers. De schoorsteen van deze en gene moet wel roken natuurlijk. Ik zag een dikke man een hotdog in de vorm van een klein scheepje eten.

Ontelbare mensen, ontelbare foto's

Maar laat ik niet cynisch zijn, de sfeer is zeer aangenaam. Ontelbare mensen nemen ontelbare foto's. Mensen zijn vrolijk en ontspannen, op hun best zeg maar. En al heb ik niet zoveel met schepen – Small noch Tall –, opeens krijg ik er toch zin in.

SAIL Music Marina

Er schijnt nog veel meer te zien te zijn. Allerlei festiviteiten in en rond het IJ. SAIL Music Marina aan de noordkant van het IJ met een groot podium voor bands en wat al niet meer. Misschien ga ik dat morgen even uitchecken.

Hoge kraan, grote gondel

Wat ik zeker weten níet ga doen: je kunt in een grote gondel stappen, die met een hoge kraan ruim 50 meter de lucht in gaat. Hoge kranen, sinds kort heb ik het er niet zo op. Ik blijf liever met beide benen op de grond staan, een veilig eindje weg van alles wat hoog is en om kan donderen.

Meer weten over SAIL Amsterdam?

Meer weten, het programma bekijken, Tall Ships zien?

Klik op de foto's om te vergroten

Bekijk een filmpje

No video selected.
  • Tags voor dit artikel: evenementen | Oostelijk Havengebied | SAIL Amsterdam

  • Geef je mij sterren?:
    5.0/5 rating (3 votes)

  • Leuk als je mijn blog deelt: