Mobile & Tablets

Mooi gidsje over monumentale bomen in de Amsterdamse binnenstad

Mooi gidsje over monumentale bomen in de Amsterdamse binnenstad
Mooi gidsje over monumentale bomen in de Amsterdamse binnenstad

De Bomenstichting heeft een mooi gidsje uitgebracht over monumentale bomen in het centrum van Amsterdam. De hoofdstad telt meer dan 160 monumentale bomen. Voor het gidsje heeft de Bomenstichting 30 bomen in het centrum geselecteerd.

Landelijk Register van Monumentale Bomen

'Langs monumentale bomen in het centrum van Amsterdam' heet het gidsje. Het is uitgegeven ter gelegenheid van het online gaan van het Landelijk Register van Monumentale Bomen op 5 juni 2015.

Oudste boom van Amsterdam

Elke monumentale boom heeft een pagina in het gidsje, met een kort verhaaltje plus mooie foto's. Een genot om doorheen te bladeren. De bomen in Artis zijn buiten beschouwing gelaten in de gids, ook al staat daar de oudste boom van Amsterdam: een zomereik. Sommige bomen zijn alleen tijdens openingstijden te bezichtigen.

 

Wandelroute langs bomen

Langs de 30 bomen is een wandelroute uitgestippeld die ik zeker ga lopen. Leuk een middagje bomen kijken en fotograferen. Dankzij het gidsje krijg ik er echt zin in.

Gidsje bestellen?

Het boekje kost op de site van de Bomenstichting maar € 2,25. Heel sympathiek: je kunt het ook downloaden als pdf. En dan kun je die € 2,25 gewoon overmaken als donatie aan de Bomenstichting.

Bekijk een filmpje

No video selected.
  • Tags voor dit artikel: Bomenstichting | monumentale bomen | stadsnatuur

  • Geef je mij sterren?:
    5.0/5 rating (5 votes)

  • Leuk als je mijn blog deelt: