Mobile & Tablets

Amsterdam Light Festival begint weer!

Amsterdam Light Festival 2015 | Illuminade & Water Colors
Amsterdam Light Festival 2015 | Illuminade & Water Colors

Jippie, het Amsterdam Light Festival gaat weer beginnen! Vanaf zaterdag 28 november is het zover: internationale lichtkunstenaars toveren Amsterdam om tot een ware lichtstad. De vorige 3 jaren heb ik enorm genoten, dus ik verheug me op deze 4de editie.

50 dagen licht & vriendschap

Het Amsterdam Light Festival is ontstaan vanuit het idee om inwoners en bezoekers van de stad te trakteren op meer positiviteit tijdens de donkere winterdagen. Het festival duurt liefst 50 dagen : van 28 november 2015 tot en met 17 januari 2016. Het thema is dit jaar: Vriendschap

Varen & wandelen langs lichtkunst

Amsterdam Light Festival zet de hoofdstad in de schijnwerpers. Het festival vindt plaats in het centrum is via een vaarroute en een wandelroute te bewonderen: Water Colors en Illuminade.

 

Water Colors: varen

Water Colors voert je door de 17de eeuwse grachten langs de speciale Water Colors-tentoonstelling. De nieuwste lichtinnovaties verlichten het historisch erfgoed van de stad. Via Herengracht en Oosterdok vaar je naar de Amstel en ervaar je Amsterdam als nooit tevoren. Deze vaarroute is van 28 november 2015 tot en met 17 januari 2016 dagelijks geopend. De kunstwerken zijn van 17:00 tot 23:00 uur verlicht.

Illuminade: wandelen

De wandelroute Illuminade loopt door de cultuurrijke Weesper- en Plantagebuurt langs ruim 20 lichtkunstwerken van internationaal toptalent. Felgekleurde projecties op historische architectuur, dynamische lichtinstallaties in stadsparken en werken waar je letterlijk doorheen kunt lopen. De wandelroute is van 10 december 2015 tot en met 3 januari 2016 dagelijks geopend. De kunstwerken zijn van 17:00 tot 22:00 uur verlicht.

Opening: 28 koren uit 28 EU-landen

'Vriendschap' is het thema van het 4de Amsterdam Light Festival. Het thema is gekozen vanwege het Nederlandse EU-voorzitterschap van 2016. De organisatoren willen de vriendschappen vieren die ten grondslag liggen aan de Europese Unie. Tijdens de spectaculaire opening van het festival op 28 november zullen 28 koren uit de 28 EU-landen samen nummers van alle landen ten gehore brengen.

Meer informatie

Kijk voor meer info, bijvoorbeeld waar je een boottochtje kunt boeken, op de website van het Amsterdam Light Festival:

Bekijk een filmpje

No video selected.