Mobile & Tablets

Wandelgids 'Wandelen buiten de binnenstad van Amsterdam'

Wandelgids 'Wandelen buiten de binnenstad van Amsterdam'
Wandelgids 'Wandelen buiten de binnenstad van Amsterdam'

Voor wie van Amsterdam én wandelen houdt komt er iets moois aan: een wandelgids met 14 pittige wandeltochten door de hoofdstad. 'Wandelen buiten de binnenstad van Amsterdam' heet de prachtig uitgegeven stadswandelgids. De gids verschijnt half september 2015.

Zwerftocht door buitenwijken

Samensteller Alex Buis construeerde een langeafstandswandeling door de Amsterdamse buitenstad. De 227 kilometer lange wandeltocht lijkt op de kaart verdacht veel op een bord spaghetti. Tijdens die lange zwerftocht door de buitenwijken van de hoofdstad wordt de wandelaar doorlopend verrast door de schoonheid en variatie die onze hoofdstad te bieden heeft.

14 pittige wandeltochten

De langeafstandswandeling is gelukkig opgeknipt: 14 etappes leiden de wandelaar rond door bebouwing, parken, landelijk gebied en stadsjungle. Pittige tochten zijn het wel: de kortste is 12 kilometer, de langste telt liefst 22 kilometer.

 

Voor Amsterdammers & buitenlui

Het is een mooie wandelgids voor Amsterdammers die denken dat ze Amsterdam kennen (voor mij dus). Maar ook een mooie aanleiding voor volk van buiten de hoofdstad om te ontdekken dat Amsterdam uit meer bestaat dan rondvaartboten, draaiorgels, coffeeshops en hordes toeristen.

Samensteller Alex Buis

Alex Buis (Amstelveen, 1979) heeft Nederlandse Taal en Letterkunde gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In 2012 kreeg hij het idee voor een lange, meerdaagse wandeling door de hele gemeente Amsterdam. Hij ging op verkenning om een afwisselende tocht door bebouwing, parken, landelijk gebied en stadsjungle te ontwerpen.

Etappes op Wandelzoekpagina

Kun je niet wachten om etappes te lopen? Dat kan: op Wandelzoekpagina.nl staan routebeschrijvingen en GPS-tracks van de wandelingen uit deze gids.

Gids bestellen?

De gids 'Wandelen buiten de binnenstad van Amsterdam' verschijnt half september 2015 bij uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. De gids kost € 14,95 bij de betere boekhandel. Bestel je hem tot en met 13 september 2015 bij de uitgever dan krijg je hem voor € 10,00.

Bekijk een filmpje

No video selected.
  • Tags voor dit artikel: stadswandelingen | wandelgidsen

  • Geef je mij sterren?:
    4.0/5 rating (9 votes)

  • Leuk als je mijn blog deelt: